Marion van der Zwan

Collages en schilderijen

Groepsexpo ‘Madonna’ in PLAY room

Aan deze tentoonstelling doe ik mee met het schilderij ‘Patchwork’.
PLAY room toont het iconische beeld van moeder met kind in hedendaagse kunst.

Madonna refereert niet aan de wereldster, maar aan het iconische beeld van moeder met kind. In de nieuwe tentoonstelling staat de band tussen moeder en kind centraal. De meest persoonlijke en intieme expositie in PLAY room tot nu toe.
Aanleiding voor de expositie is de relatie van curator Jeroen van Paassen met zijn eigen moeder. Was de band vroeger enorm sterk, laten ze elkaar nu langzaam maar zeker steeds meer los. Was zijn moeder vroeger een sterke vrouw, nu is ze hulpbehoevend en afhankelijk van anderen geworden. De rollen van verzorger en verzorgde zijn omgedraaid.
Eigenlijk is er in ‘de relatie moeder en kind’ alleen nog maar verleden. Dit gegeven heeft Van Paassen ertoe aangezet om een heel persoonlijke en intieme expositie samen te stellen waarin de vele facetten van de band tussen moeder en kind worden belicht. Een laatste ode aan zijn moeder.

De expositie ‘Madonna’ is gratis te bezoeken van 2 t/m 25 oktober 2020
Met werk van o.a.: Carly Schmid Brandelius, HJIM van Gasteren, Clare Hebert, Sondra Schwetman, Victor Valqui Vidal, Ilse Vermeulen en Marion van der Zwan

PLAY room
Westzijde 99
Zaamdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.